fbpx
Parafino nauda ranku odai

Parafino nauda rankų odai

Kas yra parafinas ir kam jis naudojamas?

Parafinas yra mineralinis aliejus, kuris gali būti naudojamas medicinos tikslais ir kosmetikoje. Parafino nauda terapijoje ir kosmetologijoje aprašyta ne viename moksliniame straipsnyje.

Kietasisi parafinas  yra bespalvis arba baltos spalvos, standus, pačiupinėjus atrodo riebus, lydosi 50-57 laipsnių temperatūroje.

Skystas parafinas yra aukštos rafinacijos mineralinis aliejus, kuris naudojamas odos priežiūros produktų gamybai, medicininėms aplikacijoms ar net geriamas gydymo tikslais. Parafinas kaip sudėtinė medžiaga įeina į daugelio kremų, losijionų, lūpų balzamo, muilo, tepalų sudėtį.

Skysto parafino nauda odos priežiūrai.

Kalbant apie sausos rankų odos priežiūrą, skysto parafino vonelės padeda esant sausai, pažeistai ir sudirgusiai odai, esant odos egzemai.

Sausa rankų oda

Parafinas priskiriamas taip vadinamų okliuzinių emolientų grupei, ką tai reiškia? Parafinas odos paviršiuje suformuoja plėvelę, kuri veikia kaip atsparus vandeniui barjeras. Plėvelė apsaugo odą nuo drėgmės praradimo tuo pačiu skatindama natūralų drėgmės kaupimąsi odos paviršiuje. Todėl oda drėgmę išlaiko ilgiau. Parafinas padeda atkurti tarpląstelinių lipidų struktūros vientisumą.  Parafino procedūros naudingos visų tipų rankų odai, tačiau didžiausią teigiamą efektą pajaus sausų rankų odos savininkės. Jei jūsų rankų oda sausa, šiurkšti, pleiskanojanti, jau po pirmos skysto Parafino procedūros rankoms, šie simptomai sumažės, oda taps švelni ir lygi.

Sudirgusi rankų oda

Be drėkinamųjų savybių, parafinas turi ir apsauginę finkciją. Skysto parafino vonelės procedūros metu suformuojama plėvelė, kuri apsuago rankų paviršių nuo galimų aplinkos poveikių , kurie dirgina odą: įvairūs alergenai, nešvarumai, ar bakterijos.

Egzema

Egzema ar atopinis dermatitas dažnai pasireiškia odos niežuliu, sausa šerpetojančia, skilinėjančia oda. Skystas parafinas kaip emolientas padeda išlaikyti odos drėgmę, taip apsaugodamas nuo sausos odos niežėjimo. Padėdamas atstatyti odos drėgmės lygį, skystas parafinas gali sumažinti egzemos sukeliamus simptomus.

Parafino nauda – šilumos terapija

Šiltas skystas parafinas veikia kaip šilumos terapija. Šiluma  padeda pagerinti kraujo cirkuliaciją, atpalaiduoti raumenis bei sumažinti sąnarių sustingimą. Parafino vonelės sumažina raumenų spazmus bei uždegimą, taip pat jomis galima gydyti ir patempimus.

Ar parafiną naudoti saugu?

Skystą parafiną naudoti yra saugu, nebet yra išreikšta alergija šiaip medžiagai, nors daugeliu atveju parafinas nealergizuoja. Parafino lydymosi temperatūra yra apie 50 laipsnių, prieš dedant rankas į skystą prafiną, jas rekomenduojama gerai nusausinti, kad nesijaustų karštesnė temperatūra.

Drėkinančios ir maitinančios skysto parafino rankų kaukės

Skysto parafino nauda rankų odos priežiūrai yra neabejotina.  Skystas parafinas drėkina, neleidžia drėgmei išgaruoti, minkština, apsaugo pavargusią, suskilinėjusią, sausą rankų odą. Ši terapija padeda atpalaiduoti raumenis, sustingusius sąnarius, sušildyti rankas iki pačių pirštų galiukų dėl pagerėjusios kraujotakos.

Lecler drėkinanti ir maitinanti daugkartinė parafino rankų kaukė – tai tarsi parafino vonelė namuose, kurią paprasta naudoti, pašildoma vos per kelias minutes, nereikalaujanti papildomų priemonių, švariai ir patogiai naudojama.

Noriu įsigyti: Daugkartinė maitinanti ir drėkinanti Lecler parafino rankų kaukė